Parterapi

Parforholdet er det sted, hvor vores dybeste forhåbninger om kærlighed udspiller sig. Kærlighed betyder her at blive set, hørt, respekteret og accepteret. Det betyder fysisk og psykisk nærhed. 

Problemer i parforholdet, så som :

  • Skænderier og uenigheder,
  • kulde,
  • følelse af at blive overset
  • jalousi
  • kedsomhed
  • afstand og mangel på forståelse

kan opstå af forskellige grunde.

Parterapi

Gamle mønstre

Man kan komme til at udspille sine gamle frustrationer i parforholdet. Det kan være måder at udtrykke vrede, skuffelse, ønsker osv. på, der åbner gamle erfaringer hos den anden part. Parterapi kan hjælpe begge parter med at få bearbejdet de gamle krænkelser, der gentager i parforholdet.

Få sagt godt farvel til hinanden.

Et par være vokset fra hinanden. Her kan parterapi hjælpe parret med at komme fra hinanden på en kærlig og respektfuld måde.

Terapien

Man kan ikke lave om på hinanden, man kan kun ændre sig selv. Dette gælder i høj grad i parterapi. Det handler ikke om, at den ene skal laves om. Det handler om at få øje på de forventninger, man har til sin partner. Det handler om at finde nye måder, at udtrykke sig på, både når det gælder forventninger og utilfredsheder.

Det er de to i parforholdet, der må gøre arbejdet, med sig selv og med hinanden. Jeg sørger for at sætte en tydelig og respektfuld ramme, således begge partnere føler sig trygge i terapien. Jeg facilitere en samtaleform hvor parret kommer til at høre og forstå hinanden, får redskaber til at styre store følelser, redskaber til at få øje på de gode ting.

VIDEO OM PARTERAPI

I denne video giver jeg en nærmer introduktion til parterapi. 

Afspil video

VIDEO OM SKILSMISSE

I denne video fortæller jeg mere om terapi i forbindelse med skilsmisse.

 

Afspil video